Vágólapra másolva!
A BMW Sauber versenyistálló csütörtökön megkezdte a tesztelést a spanyolországi Valenciában, ahol a Forma BMW győztese, Marco Holzer körözött az idei Bridgestone abroncsokkal szerelt F1.06-os versenygéppel.
Vágólapra másolva!

A BMW Sauber versenyistálló azt követően adott lehetőséget Holzernek a bizonyításra, hogy a német versenyző megnyerte a Forma BMW Világsorozat szezonzáró versenyét Bahreinben. A fiatal tehetség összesen 65 kört teljesített a Bridgestone gumikkal szerelt versenygéppel, és elégedetten nyugtázta teljesítményét.

"Páratlan lehetőséget kaptam" - kezdte mondandóját Holzer. "A kanyarvételi sebesség lenyűgöző, ahogy a fékerő is. Minden egyes körben jobban élveztem a vezetést, és idővel egyre könnyebb volt a munka. A csapat meleg szeretettel fogadott, és minden kérdésemre választ kaptam. Utódaimnak azt üzenem, megéri keményen hajtani, mert felejthetetlen élményben lesz részük."

A BMW kihasználva a lehetőséget, már a Bridgestone abroncsokkal küldte pályára Holzert, és miközben a fiatal tehetség körözött, megpróbált minél több információt szerezni a japánok termékeiről, bár a vadonatúj abroncsokat csak a jövő héten megrendezésre kerülő barcelonai tesztprogramon kapják meg a csapatok.

"Marco remek munkát végzett első tesztnapján a Forma-1-ben, és bepillantást nyerhetett abba, merre is tart karrierje. Úgy érzem, minden kérdésére választ kapott, és a jövőben még eltökéltebb lesz, hogy egy nap teljes állású versenyzőként bizonyíthasson a királykategóriában" - mondta Theissen.