Schumacher lemondott a visszatérésről

Vágólapra másolva!
 Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher megerősítette, többé már nem fog visszatérni a Forma-1-be, ugyanis véleménye szerint, aki egyszer kiesett a sport ritmusából, többé már nem tudja felvenni a tempót a többiekkel.
Vágólapra másolva!

Közel 16 éves karrierjét a Brazil Nagydíjon elért negyedik hellyel lezáró Michael Schumacher szinte az összes fontosabb rekordot megdöntötte a Forma-1-ben, ezek közül kiemelkedik hét világbajnoki címe és 91 futamgyőzelme.

A Ferrari sztárpilótája ugyan elmondta, szíve mélyén egy nap ismét visszatérne a királykategóriába, mégis úgy gondolja, erre semmi esélye nincsen, mert aki egyszer kiszállt, az többé már nem fogja tudni felvenni a sport ritmusát, különösen azért, mert olyan gyorsan változnak a dolgok a Forma-1-ben.

"A Forma-1 folyamatosan változik. A technológia, a motorok, a szabályok, és a pályák. Ha valaki egyszer kiszállt, akkor az végleg lemondhat a visszatérésről" - mondta a 37 éves versenyző a Sueddeutsche Zeitung SZ magazinnak adott nyilatkozatában.

Bár Schumacher versenyezni már biztosan nem fog, a jövő évben is fel-fel bukkan majd egy-egy versenyen, ugyanis a Ferrari korábban már megerősítette, egykori kiválóságuk tanácsadóként segíti majd a csapat munkáját a jövőben.