A Spyker már nem tesztel az idei évben

Vágólapra másolva!
A Spkyer-MF1 versenyistálló vezetősége megerősítette, nem vesznek részt az idei évben megrendezésre kerülő három, egyenként négynaposra tervezett tesztprogramon, hogy minden erejükkel jövő évi versenygépük fejlesztésére tudjanak koncentrálni.
Vágólapra másolva!

A holland tulajdonban lévő istálló vezetősége hosszas tanácskozás után végül úgy döntött, a Spyker kihagyja az idei év hátralévő részében megrendezésre kerülő tesztprogramokat, hogy teljes létszámban jelen tudjon lenni a fejlesztéseknél, és ahelyett, hogy időt pocsékoljon egy átmeneti autó megépítésével, tökéletesíteni tudja a Ferrari V8-as motorral szerelt 2007-es modelljét.

A csapatok többsége a jövő évben Michelinről Bridgestone-ra vált, éppen ezért is szorgalmazzák, hogy minél nagyobb létszámban jelen legyenek az idei teszteken, ám a Spyker-MF1 már idén is a japánok abroncsait használta, így valamelyest előnyben van a többiekhez képest, így nem is lesz akkora veszteség számára, ha kihagyja az elkövetkezendő három tesztet.

"Karácsony előtt már nem fogunk tesztelni, a gyárban dolgozunk majd az új autón" - mondta a csapatvezető, Colin Kolles. "A motorunkkal nem lehet probléma, így nem lenne értelme átmeneti autót építenünk. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy minden erőnkkel a fejlesztésekre koncentrálunk, és aerodinamikai részlegünkre helyezzük a fő hangsúlyt. Jól ismerjük a Bridgestone termékeit, így ahelyett, hogy egy átmeneti autót építenénk, míg a többiek tesztelnek, mi keményen dolgozunk az új modell jobbá tételén."

"Idővel növelni szeretnénk a csapat létszámát, bár csakis kiváló szakembereket akarunk alkalmazni. Nem gondolok nagy növekedésre, hiszen inkább a minőséget, mintsem a mennyiséget tekintem előrébbvalónak, bár ezt nem mindenki gondolja így. Emlékszem, hogy 1997-ben, mikor megnyerte a bajnokságot a Williams, közel 300-an dolgoztak a csapatnál, ami mára meghaladja az 500-at. Én nem gondolom, hogy nekünk is erre kellene törekednünk."

"A szélcsatornánk is felújításra szorul. Béreltünk még egy komplexumot, és agy újabbat szeretnénk. Elsődleges célunk, hogy megerősítsük az aerodinamikai részlegünket, mert úgy gondolom, ezen a területen vagyunk a legjobban lemaradva a többiekkel szemben" - tette hozzá a szakember, aki azt is elárulta, egyelőre még nem döntöttek arról, ki lesz Albers csapattársa a következő idényben.