A Red Bull az idei autóval fejezi be az évet

Vágólapra másolva!
A Red Bull a jövő héten Barcelonában utazik, hogy megkezdje a felkészülést a 2007-es idényre. Az osztrák gárda legfőbb feladatának azt tartja, hogy minél több adatot gyűjtsön a Bridgestone-ról, éppen ezért új autójának bevetésével január közepéig kivár.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a jövő évi autót már a szezon közepe óta fejleszti a csapat, az Adrian Newey által megálmodott RB3-as kódszámmal ellátott modell, csak jövő év januárjában gördül először pályára.

Az energiaital-gyárosok addig az idei versenygéppel tesztelik a továbbfejlesztett elemeket, illetve az RB2-essel kezdik meg a számukra egyelőre még teljesen ismeretlen Bridgestone abroncsok tesztelését.

"Van néhány olyan elem az idei autóban, mely szinte változatlanul megtalálható lesz az RB3-asban" - magyarázta a tesztcsapat menedzsere, Tony Burrows. "Természetesen rengeteg olyan elem van, amellyel kísérletezni szeretnénk, mégis a legfőbb feladatunk az lesz az elkövetkezendő tesztek során, hogy megismerkedjünk a Bridgestone abroncsokkal, melyeket mindenki használni fog a jövő évben."

"Ez azt jelenti, hogy mindössze csak néhány teszt áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy hozzászokjunk az új gumikhoz. Hosszú és rövid etapokat egyaránt teljesítenünk kell, hogy megtudhassuk, mennyire kopnak az abroncsok, illetve miként viselkednek egy teljes versenytáv alatt. A lehető legtöbb körre hajtunk, hogy minél több információt szolgáltathassunk mérnökeinknek az abroncsokról. Nem lesz egyszerű játszma."

A Michelin év végi visszavonulásával, a Bridgestone már a jövő évben egyedüli beszállítóként látja majd el termékeivel a teljes mezőnyt a Forma-1-ben.