Theissen szerint hiba volt túlterhelni Vettelt

Vágólapra másolva!
A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen bevallotta, talán hibát követtek el azzal, hogy túlságosan leterhelték Sebastian Vettelt az idei évben, aki Forma-1-es kötelezettségei miatt csúszott le a bajnoki címről a Forma-3 Euroszériában.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Jacques Villeneuve megüresedő helyét a korábban tartalékversenyzőként tevékenykedő Robert Kubica vette át a Német Nagydíj után, harmadik számú versenyző nélkül maradt a BMW Sauber. A Magyar Nagydíj még hiányosan, ám a török versenyt már teljes felállással kezdte meg a csapat, mikor kiegészült a mindössze tizenkilenc esztendős Vettellel.

A fiatal tehetség olyannyira lenyűgözte a vezetőséget, hogy azonnal leszerződtették a szezon végéig. Ezzel azonban olyan teher került Vettel nyakába, mellyel nem sok tizenéves tudott volna megbirkózni. Neki mégis sikerült, bár kétségkívül ráment a Forma-3-as szereplése, ugyanis a tengerentúli versenyek miatt nem egyszer kellett visszautaznia Európába, hogy részt vehessen a futamokon.

Végül azonban a bajnokság utolsó versenyén elbukta a bajnoki címet csapattársával, Paul di Restával szemben, ami miatt Theissen egy kicsit hibásnak is érzi a BMW Saubert, amiért azonnal bedobta a mélyvízbe Vettelt.

"Egy kicsit felelősnek érzem magam. Úgy gondolom, hogy sok volt neki az elmúlt 8-10 hét. Egy időben versenyzett az F3-ban és vett részt a Forma-1-ben, ami kimerítette. Új pályákkal kellett megismerkednie, hatalmas volt rajta a nyomás, mert bizonyítani akart. Most viszont szünetre van szüksége" - mondta Theissen az Autosport-nak adott nyilatkozatában. "Úgy gondolom, a Forma-1 miatt bukta el az F3-at. Bár ezt soha nem mondta, és nem is éreztette, én tudom, hogy mekkora volt rajta a nyomás az elmúlt időben."

Vettel a jövő évben szintén jelen lesz a Forma-1-es versenyeken, ugyanis a BMW Sauber hivatalos tartalékversenyzőjeként ez kötelessége. A német pilóta számára éppen ezen okok miatt nem is jöhetett számításba a GP2-es bajnokság, ám a bajorok kedden megerősítették, a jövő évben indulni fog a mindössze kilenc futamból álló Renault Világsorozatban.

Bár sokak szerint Vettel jó eséllyel pályázik arra, hogy a 2008-as idényben teljes állású versenyzőként indulhasson a BMW színeiben a királykategóriában, Theissen elmondta, erről még túl korai lenne beszélni.

"Természetesen, mikor egy tesztpilótát alkalmazunk, mindig felmerül bennünk annak a lehetősége, hogy ő lesz a versenyzőnk a jövőben. Azonban azt, hogy ez 2008-ban megtörténik-e, egyelőre még nem tudom megmondani."