Massa: Megnyerhetem a világbajnokságot

Vágólapra másolva!
A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa úgy gondolja, akár a bajnoki címet is megszerezheti a jövő évben, miután Michael Schumacher árnyékában két győzelmet is szerzett a 2006-os Forma-1-es világbajnokságban.
Vágólapra másolva!

Felipe Massa a vártnál jobban teljesített a Ferrari versenyzőjeként az idei évben, pedig Michael Schumacher csapattársaként kellett megállnia a helyét a mezőnyben. A brazil pilóta a Török- és a Brazil Nagydíjat is megnyerte, mellyel az idei bajnok Fernando Alonso és márkatársa, Michael mögött a harmadik helyen végzett a világbajnokságban.

Felipe a jövő évet a Schumacher megüresedő helyére érkező finn Kimi Raikkönen csapattársaként kezdi majd meg annál a Ferrarinál, mely egyesek szerint a jövő évben egyedüli gumiszállítóként tevékenykedő Bridgestone segítségével, verhetetlen lesz a 2007-es esztendőben.

Massa is tisztában van a lehetőségeivel, éppen ezért optimista a jövő évet illetően.

"Úgy érkeztem a Ferrarihoz, hogy tudtam, rengeteget kell még tanulnom, azonban már első évemben két győzelmet szereztem és további hat alkalommal állhattam fel a dobogóra" - mondta Felipe az olasz Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Azóta, hogy megszereztem hazai közönségem előtt a győzelmet, nem tartom lehetetlennek, hogy megnyerjem a bajnokságot a jövőben. Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy valóra váltsam álmo."