Sutil a GP2-t is visszalépésnek tekintené

Vágólapra másolva!
Adrian Sutil az idei szezonban többször is bizonyíthatott az azóta már Spykerré lett Midland színeiben, és a Forma-1 légköre annyira megtetszett a fiatal németnek, hogy 2007-ben is a száguldó cirkusz levegőjét szívná, a GP2-t csak vészmegoldásnak tartja.
Vágólapra másolva!

A 2006-os év igazán jól sikerült Sutil számára. A fiatal német megnyerte a japán Forma-3-as szériát, de a Forma-1-ben is bemutatkozhatott. A pénteki szabadedzéseken többször is a Midland autóit tesztelhette.

Jövője egyelőre ismeretlen, de a német pilóta az F1-en kívül minden más lehetőséget visszalépésnek tekintene. Még a száguldó cirkuszba való bekerüléshez sokak által ugródeszkaként használt GP2-t is.

"Idén rengeteget tanultam"- nyilatkozta Sutil. "Végre megmutathattam, hogy mit is tudok valójában. Tavaly még hibáztam a versenyeken, de ezekből is tanultam. Szerintem jól teljesítettem, és ez jó ajánlólevél lehet a Forma-1-hez."

"Örömömet kell lelnem a vezetésben, mert akkor tudok igazán gyors lenni"- fedte fel eredményessége legfőbb okát a 23 éves német. "Amikor a Forma-1-ben kaptam lehetőséget nagyon izgatott voltam, főleg az első körökben. De ugyanakkor mérhetetlenül boldog voltam, és ennek nagy szerepe volt abban, hogy jól teljesítettem."

"A héten megszülethet a döntés a jövőmmel kapcsolatban. Természetesen továbbra is azon dolgozunk, hogy a Spykerrel a Forma-1-ben folytathassam a pályafutásomat. Egyelőre minden jól alakul, hamarosan kiderül, hogy maradhatok-e vagy sem"- folytatta bizakodva Sutil.

A német versenyző elszántságáról mindent elmond, hogy a GP2-ben sem szívesen húzna le egy szezont: "Már ezt a lehetőséget is átgondoltam, de ez visszalépés lenne számomra. Talán már a Forma-1-ben is letettem a névjegyemet, és innen a GP2-be visszalépni nehéz lenne. Ott újra bizonyítanom kellene, ami nem egyszerű feladat, hiszen csak egy-két csapat van, amely színeiben győzni lehet. Ha viszont az ember nem nyer, akkor újabb évet kell lehúzni ott, és az ismét időveszteséget jelent"- fejezte be Sutil.