Imola már tervezi visszatérését az F1-be

Vágólapra másolva!
Imola polgármestere, Massimo Marchignoli optimista a San Marinoi Nagydíj jövőjét illetően, különösen azok után, hogy Bernie Ecclestone ígéretet tett neki arra, hogy ha időben elkészülnek a munkálatok, 2008-ban visszatérhetnek a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a San Marino Nagydíj már biztosan nem kap helyet a 2007-es versenynaptárban, a felújítási munkálatok már a jövő héten megkezdődnek, hogy Imola visszakaphassa versenyét a jövőben.

Imola polgármestere, Massimo Marchignoli leszögezte, az illetékesek mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a San Marinoi Nagydíj visszakerüljön a 2008-as versenynaptárba, éppen ezért a tervezett munkálatokat annak ellenére sem napolják el, hogy a jövő évben biztosan nem látogat el a pályára a száguldó cirkusz.

Massimo azonban optimista a jövőt illetően, mert elmondása szerint Bernie Ecclestone ígéretet tett neki arra, hogy ha a munkálatok a tervezett időpontra, azaz jövő májusra elkészülnek, Imola visszakaphatja versenyét 2008-ban.

"Ecclestone úr garantálta, hogy ha a munkálatok időben elkészülnek, akkor 2008-ban ismét visszakaphatjuk Forma-1-es versenyünket" - mondta Marchignoli a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Annak érdekében, hogy ismét rendezhessünk versenyt, meg kell változtatnunk a menedzsmentet és a SAGIS jelenleg is érvényben lévő szerződése december 31-én lejár. Ahogy a város megszavazza, azonnal nyilvánosságra hozzuk a verseny új promóterét."

"Körültekintőek leszünk a választáskor, és minden egyes érdekelttel szerződést kötünk, beleértve Ecclestone-t is. Optimista vagyok a jövővel kapcsolatban, mert úgy gondolom, a 2008-as idényben visszatérhetünk. Azonban most az a legfontosabb, hogy kielégítsük Bernie vágyait."

A munkálatok az eredeti tervek szerint már október harmadikán megkezdődtek, ám a legkomolyabb átalakításoknak csak a hétvégén álltak neki, mikor felrobbantották a boxutcában található létesítményeket, hogy helyükre új épületeket húzhassanak fel.

Az olasz kormány az év elején 10 millió eurót különített el költségvetéséből a pálya felújítására, mely magában foglalja a vonalvezetés módosítását - hosszabb célegyenest - illetve a létesítmények továbbfejlesztését.

Az új boxutca 270 méter hosszú lesz, és 30 új, minden tekintetben csúcstechnológiával felszerelt garázst foglal majd magában, míg a verseny irányító központja egy új, három emelet magas épületbe költözik majd át. A munkálatok összköltsége hozzávetőlegesen 7 millió fontra (13 millió dollárra) rúg.