Coulthard nem fél Webbertől

Vágólapra másolva!
David Coulthard egyáltalán nem tart Mark Webber érkezésétől, noha az ausztrál sofőrt mindenki hatalmas tehetségnek tartja. A Red Bull Racing skót versenyzője úgy gondolja, jól kijönnek majd egymással a következő idényben.
Vágólapra másolva!

Az energiaital-gyárosok a 2007-es idényt új felállással kezdik majd meg, ugyanis David Coulthard csapattársa a Williams istállótól távozó Mark Webber lesz a jövő évben. Az ausztrál versenyzőt mindenki hatalmas tehetségnek tartja, aki pályafutása során eddig mindig rossz helyen volt rossz időben, ezért nem ért el komolyabb sikereket.

David Coulthard azonban úgy gondolja, jól kijönnek majd egymással, és nem lesz komolyabb rivalizálás köztük, ami megkönnyíti mindkettejük munkáját. A harmincöt esztendős skót versenyző továbbá elmondta, nem tart attól, hogy nem tudja majd felvenni a versenyt újdonsült csapattársával.

"Ez mind a Forma-1 része. Célom az, hogy kihozzam magamból a maximumot, és munkámmal segítsem a csapatot. Csakis erre koncentrálok, az kevésbé fog érdekelni, mi történik Mark garázsában, nem az lesz a feladatom, hogy mindenáron megverjem őt. Természetesen legfőbb célom a győzelem, és ehhez nem csak őt, hanem mindenkit túl kell szárnyalnom."

A jelenlegi mezőny legidősebb versenyzője ismét hangsúlyozta, nem lát okot arra, hogy ne szerepeljenek jól a következő idényben. Véleménye szerint ugyanis mindene megvan a Red Bull Racingnek ahhoz, hogy sikereket érjen el a 2007-es esztendőben.

"Ha nem hinném, hogy győzni tudunk, nem lennék itt" - magyarázta. "Sokan talán furcsállották, mikor a McLarentől a Red Bullhoz szerződtem, de én már akkor tudtam, hogy a befektetések kifizetődőek lesznek. Tisztában vagyok azzal is, hogy sok szakember csak miattam szerződött a csapathoz, aminek nagyon örülök. Magam köré építettem egy olyan csapatot, mely a megfelelő eszközök birtokában csodákra lehet képes."