Vágólapra másolva!
Anthony Davidson magasra teszi a mércét, és már a következő idényben a pontszerzést célozza meg, mikor a Super Aguri színeiben teljes állású versenyzőként bemutatkozik a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A huszonhét esztendős brit versenyző 2001-ben bukkant fel a Forma-1-ben, mikor a BAR Hondánál részt vett egy kisebb tesztprogramon. Davidson 2004 óta a Honda hivatalos tartalékversenyzőjeként tevékenykedett a királykategóriában, ám a jövő évben teljesül álma, és ha minden jól alakul, végigversenyezheti a szezont.

A brit sofőr Takuma Szato csapattársaként kezdi majd meg a 2007-es évet, és bízik benne, hogy a Honda erőforrásokat használó Super Aguri versenyistállóval megszerezheti első pontjait a királykategóriában.

"Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy miként zajlanak a versenyhétvégék, és nem csak azért, mert én is részt vettem a pénteki edzéseken, hanem mert már három futamot teljesítettem" - mondta Davidson. "A tesztelés egy dolog, a versenyzés teljesen más. A teszteken simán hozod a köridőket, de a versenyen ez nem megy olyan egyszerűen."

"Különböző okok miatt eddig még egyetlen versenyt sem fejeztem be, szóval elsődleges célom az lesz, hogy célba érjek a szezonnyitón Melbourne-ben, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Bár sokat tudok, mégis rengeteget kell még tanulnom. Bízok benne, hogy év végére már komoly nyomást gyakorolhatok Takura, és egy igazán ütőképes csapattá válunk. Végső célom persze az, hogy pontokat szerezzek már az első évemben, és szerintem erre minden esélyem megvan."

Davidson és Szato korábban komoly ellenfelek voltak még a Brit Forma 3-as géposztályban, majd dolgoztak együtt a BAR istállónál, mikor a japán pilóta még ott versenyzett. Anthony úgy gondolja, nem lesz probléma köztük, bár furcsa lesz neki egykori riválisa mellett tevékenykedni.

"Furcsa érzés. Versenyeztem ellene a Forma 3-ban, majd dolgoztam mellette a BAR istállónál. Éppen ezért furcsa lesz a helyzet. Élvezetes lesz a jövő év, hiszen jól ismerjük egymás erősségeit és gyengéit, ahogy azt a jó csapattársak szokták. Egymást fogjuk hajtani, miközben egyre jobb teljesítményre sarkalljuk a másikat."