Visszatérhetnek a turbómotorok az F1-be

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2011-ben ismét visszatérjenek a turbófeltöltésű erőforrások a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

A FIA elnöke, Max Mosley és a BMW-s Burkhard Goeschel hosszas tárgyalássorozat után véget vetett a GPMA által "megalkotott" rivális széria fenyegetésének, miután sikeresen megegyeztek az eddig vitatott kérdésekben, mellyel legalább további öt évre bebiztosították a Forma-1 jövőjét.

Mosley ugyan elmondta, hogy jelenlegi mandátuma lejárta után, 2010 végén nagy valószínűséggel visszavonul, minden erejével azon lesz, hogy a sport egyre több környezetbarát anyagot használjon, és ne legyen többé pazarlás a motorsportok királykategóriájában.

"A teljesítményt meg kell vizsgálnunk, mert nem szeretnénk, ha ilyen komoly mértékben emelkednének a lóerők a sportban" - mondta a FIA elnöke, aki 15.000-re korlátozná a motorok fordulatszámát, és idővel bevezetné a bio-üzemanyagok használatát a Forma-1-ben.

Mosley továbbá azt is elmondta, hogy a jelenlegi időmérő rendszer üzemanyag fogyasztós utolsó etapját is rossznak találja, ugyanis szerinte ez rossz fényt vet a Forma-1-re. Úgy gondolja, hogy már a 2007-es idényben változtatni kellene ezen, ám ehhez egyetértés kell a csapatok között.

"Ha bármin is változtatni szeretnénk a 2007-es idényben, akkor azt közösen kell elfogadtatnunk. Egy lehetséges megoldás az lenne, ha öt percre redukálnánk az utolsó etapot, és egy extra szett gumit biztosítanánk a csapatok számára, és akkor nem kellene kereket cserélniük a lerövidített edzésszakaszban."