Rossi szerint a rali nehezebb, mint az F1

Vágólapra másolva!
A MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi az idei évben nem csak saját bajnokságára koncentrált, melyet az utolsó futamon Valenciában végül elbukott, több szériában is kipróbálta magát, melyek közül a ralit tartotta a legnehezebbnek.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző januárban és februárban még a Ferrari Forma-1-es versenyistálló színeiben tesztelt, az elmúlt héten viszont a Mercedes jóvoltából kipróbálhatta magát a Német Túraautó Bajnokságban, majd a hétvégén az Új-Zéland ralin is részt vehet egy Subaru Imprezával.

A MotoGP sztárja tehát hitelesen össze tudja hasonlítani az egyes szériákat, hiszen mindegyikben kipróbálta már magát. Valentino nem titkolta, véleménye szerint a rali jóval nehezebb, mint a Forma-1.

"A fékezési pontok és az ideális ívek szinte azonosak. Azonban a raliautó teljesen másképp viselkedik a kövön. Rengeteg tapasztalatra van szükséged ahhoz, hogy gyorsabb legyél. Talán a rali a legnehezebb motorsport. Komoly nehézséget okoz pályaversenyzésről átszokni a ralira" - mondta Rossi az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában.