Alonso átadja tudását a McLarennek

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso nyíltan vállalja, hogy a Renault-nál is alkalmazott trükköket megosztja majd a McLaren versenyistállóval, hiszen elsődleges célja, hogy a 2007-es idényben is megvédje bajnoki címét a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

Az immáron kétszeres világbajnok a héten szülővárosába látogatott, ahol őszintén elmondta, minden tőle telhetőt megtesz majd annak érdekében, hogy az idei évben borzalmasan teljesítő McLarennel megszerezze a bajnoki címet a következő idényben.

Fernando azt is elárulta, készen áll tanácsokkal ellátni a wokingi bázisú csapatot, és a Renault-nál megszerzett tudását teljes egészében átadni leendő csapatának, ha az kell ahhoz, hogy az élmezőnyben maradhasson.

"Az elmúlt években nem nyertek bajnoki címet, így segíteni szeretnék a McLarennek, hogy ismét visszatérjen nyerő formájához" - mondta Alonso az As Siario c. napilapnak adott nyilatkozatában. "A holtszezonban soha nem gondolom egyszerűnek a helyzetet, 2005-ben és 2006-ban sem voltam biztos abban, hogy bajnok leszek."

"Jelenleg borzasztó nehéz helyzetben vagyok, szinte lehetetlennek érzem azt, hogy megvédjem a bajnoki címem, de az első versenyen dől csak el, miként alakul majd az évad. A holtszezonban mindig esélytelennek gondolod magad."