De la Rosa: Tudnék segíteni Alonsónak

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedesnél továbbra sem tudni, hogy 2007-ben ki lesz a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársa. Az idei szezon második felében a gárdánál versenyző Pedro de la Rosa rendületlenül bízik benne, hogy rá esik a választás.
Vágólapra másolva!

Egyes szakértők úgy kalkulálnak, hogy a McLaren de la Rosát fogja alkalmazni, már csak azért is, mert akkor két spanyol pilóta dolgozhatna együtt. Viszont lényegesen többen favorizálják a GP2-es széria idei bajnokát, a fiatal Lewis Hamiltont.

A csapatfőnök, Ron Dennis a héten egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy de la Rosa mindenképpen a csapatnál marad, de hogy a 35 éves spanyolnak milyen szerep jut, azt egyelőre nem döntötték el.

De la Rosa tudja, hogy Hamilton kemény ellenfél lesz, hiszen a brit már tíz éve a McLaren pilótája, de a spanyol nem adja fel, továbbra is bízik benne, hogy az ő rutinja döntő lesz: "Vélhetően a szezon előtti tesztek fognak dönteni ebben a kérdésben, ekkor dől majd el, hogy ki fogja vezetni a másik autót a versenyeken"- nyilatkozta a spanyol.

"Úgy gondolom, hogy jól kiegészítenénk egymást Fernando Alonsóval. Nyerni akarunk, és világbajnokok akarunk lenni, ehhez minden feltétel adott a csapatnál. Úgy gondolom, hogy tudnék segíteni Fernandónak"- fejezte be de la Rosa, aki eddig 72 futamon állt rajthoz a Forma-1-ben, de jövőre szeretné ezt a számot tovább növelni.