Wurz: A Williams jól járt a Toyotával

Vágólapra másolva!
A Forma-1-be 2007-ben ismét visszatérő Alexander Wurz úgy véli, hogy leendő csapata, a Williams jó üzletet kötött akkor, amikor a Cosworth erőforrásait lecserélte a Toyotáéra. Az osztrák szerint szebb jövő vár az istállóra.
Vágólapra másolva!

A Williams csapat teszteken még nem próbálhatta ki a Toyota nyolchengereseit, ám ennek ellenére a rutinos pilóta, Alexander Wurz úgy véli, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködés: "Szerintem Frank Williams jó üzletet csinált, amikor a Toyotát választotta"- nyilatkozta a 32 éves versenyző.

A Williams fennállása leggyengébb szezonját produkálta 2006-ban, annak ellenére is, hogy a Cosworth motorjai dübörögtek az autókban. Az angol erőforrások ugyanis a mezőny egyik legerősebb hajtóművei voltak, a sikerek mégis elmaradtak. Wurz már azt is látja, hogy a Toyota miben lesz jobb: "A Toyota motorjai egyszerűen jobban vannak megépítve, ráadásul könnyebbek és kevesebbet is fogyasztanak."

Wurz 2000 után ismét teljes szezont produkálhatott a Forma-1-ben, ezúttal tesztpilótaként, így véleménye mérvadó lehet: "Idén nem a motorokon múlott a legtöbb. Kétféle gumival versenyzett a mezőny, így elsősorban ez befolyásolta az eredményeket. Jövőre viszont már egységes abroncsok lesznek, így már a motorokra is biztosan nagyobb feladat hárul majd."

Azzal, hogy a Williams leszerződött egy olyan gyári csapattal, mint a Toyota, elvesztette függetlenségét. Az osztrák pilóta szerint azonban ennek nem lesz hátulütője, még akkor sem, ha az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan úgy nyilatkozott, hogy a japánok hamarosan felvásárolják majd a Williams istállót: "Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy Jordan mindig úgy beszél, ahogy a szél fúj"- intézte el egyszerűen a kérdést Wurz.