Raikkönen szívesen tanulna Schumachertől

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen elárulta, egy cseppet sem bánná, ha egykori riválisa, Michael Schumacher segíteni neki a jövőben beilleszkedni a Ferrarinál. A finn pilóta úgy gondolja, bűn lenne, ha nem használná ki, hogy tanulhat minden idők legsikeresebb autóversenyzőjétől.
Vágólapra másolva!

Raikkönen a jövő évet Felipe Massa csapattársaként a Ferrari színeiben kezdi majd meg, ahol az év végén visszavonuló Michael Schumacher helyét veszi majd át. Bár Schumacher korábban kijelentette, egy ideig biztosan távol szeretné tartani magát a sporttól, a Ferrari vezérkara nem titkolta, tanácsadói feladatkört kap a jövő évben a német pilóta, aki az ügyvezető igazgatóvá kinevezett Jean Todt munkáját segíti majd.

Raikkönen viszont nem szeretné eldobni magától azt a lehetőséget, hogy a hétszeres világbajnoktól tanulhasson, aki nem kevesebb, mint tizenegy sikeres évet húzott le az olaszokkal.

"Természetesen bolond lennék, ha nem használnám ki ezt a páratlan lehetőséget" - mondta Raikkönen a német Bild-nek adott nyilatkozatában. "Fantasztikus lenne, ha Michael segíteni tudna nekem a zökkenőmentes beilleszkedésben."

Raikkönen nagy valószínűséggel csak januárban kezdheti meg a munkát a Ferrarival, ugyanis az év végéig érvényes szerződés köti a McLarenhez. A finn pilóta tehát az idei évben már biztosan nem ülhet versenyautóba.