Raikkönen a Ferraritól mehet nyugdíjba

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen már biztosan nem döntheti meg a pályafutását befejező Michael Schumacher rekordjait, mert arra nem lesz elég ideje. A finn pilóta ugyanis nem tartja kizártnak, hogy a Ferrarival kötött szerződése lejárta után, 2009 végén elhagyja az F1-et.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy még meg sem kezdte a munkát leendő csapatával, Kimi Raikkönen már azon gondolkodik, mikor hagyja el a királykategóriát. A finn pilóta az idei évben egy három évre szóló szerződést kötött a Ferrarival, ahol az idény végén visszavonuló Michael Schumacher helyét veszi majd át.

A McLaren Mercedes jelenlegi versenyzője jól tudja, hatalmasak lesznek az elvárások vele szemben a Scuderiánál, azonban határozottan kijelentette, nem szeretne versengeni a hétszeres világbajnokkal, noha véleménye szerint Schumacher rekordjai a látszat ellenére megdönthetőek.

"Egy megfelelő autóval Michael Schumacher rekordjai túlszárnyalhatóak. Biztos vagyok benne, hogy a végtelenségig nem maradhatnak meg rekordjai" - mondta Raikkönen a német Bild-nek adott nyilatkozatában, majd hozzátette, ő már biztosan nem fogja letaszítani a képzeletbeli trónról minden idők legsikeresebb autóversenyzőjét, ugyanis jelenlegi tervei szerint nagy valószínűséggel 2009 végén visszavonul.

"Nem fogok versengeni vele. Nem maradok már olyan sokáig a Forma-1-ben, hogy megdönthessem rekordjait. Talán a Ferrarival kötött szerződésem volt az utolsó a királykategóriában" - folytatta a finn pilóta, aki mindent megtesz majd annak érdekében, hogy bajnoki címet szerezzen az olaszokkal.

"Ha a Ferrari akarja, akkor kész vagyok reggeltől este tízig dolgozni. Nem félek a munkától. Célom mindig az, hogy győzzek. Nem lesz egyszerű a következő évem, de mindent megteszek annak érdekében, hogy jól szerepeljek. Legfőbb vetélytársam pedig nem a világbajnok Fernando Alonso, hanem jövőbeli csapattársam, Felipe Massa lesz."