Klien Ausztriában készül a szezonra

Vágólapra másolva!
Christian Klien Forma-1-jes jövője egyelőre ismeretlen. A szezon során a Red Bull Racingtől kitett osztrák mindenáron vissza akar kerülni a száguldó cirkuszba, éppen ezért hazájában készül, hogy bármikor bevethető legyen.
Vágólapra másolva!

Korábban több lehetőség is kínálkozott Klien számára, ám az utóbbi időben ezek jelentősen lecsökkentek. A Honda közel áll ahhoz, hogy 2007-re kinevezze tesztpilótának Gary Paffett-et. A Spykernél még szabad egy versenyzői ülés, de Colin Kolles csapatfőnök legszívesebben az Adrian Sutil - Tiago Monteiro duó valamelyik tagjának szavazna bizalmat.

Klien esélyei tehát nem túl jók, de az F1-ben 2004-ben debütáló pilóta ennek ellenére hazájában, Ausztriában készül a következő szezonra. A 24 éves osztrák túrázással, jogginggal, kerékpározással és síeléssel tartja fitten magát. Klien emellett a konditeremben az egykori karate-világbajnokkal, Daniel Devigilivel edz.

"A gyakorlatokat, amiket azért csinálunk, hogy fitten maradjak, nemcsak hasznosnak tartom, hanem szerencsére örömet is lelem bennük"- nyilatkozta Klien. "Szeretem a hegyeket és a természetet, ezért jókedvvel végzem az edzéseket."

"A legtöbb sportrajongó el sem tudja képzelni, hogy egy Forma-1-es autót vezetni mekkora megterhelést jelent. Ha az embernek nem megfelelő az edzettségi állapota, akkor egy hosszú, megterhelő versenyen nem lesz képes végig száz százalékig a vezetésre koncentrálni."

"Én viszont mindig a legjobbat akarom kihozni magamból, ezért ilyenkor keményen kell edzenem"- fejezte be Klien, akinek egyelőre még várnia kell arra, hogy kiderüljön, hol bizonyíthat jövőre. Még az is elképzelhető, hogy a következő szezonban a versenyek alatt is lehetősége lesz majd a hegyekben túrázni...