Imola keményen harcol a visszatérésért

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a San Marino Nagydíj már biztosan nem kap helyet a 2007-es versenynaptárban, a felújítási munkálatok már a jövő héten megkezdődnek, hogy Imola visszakaphassa versenyét a jövőben.
Vágólapra másolva!

Imola polgármestere, Massimo Marchignoli a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában leszögezte, az illetékesek mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a San Marinoi Nagydíj visszakerüljön a 2008-as versenynaptárba, éppen ezért a tervezett munkálatokat annak ellenére sem napolják el, hogy a jövő évben biztosan nem látogat el a pályára a száguldó cirkusz.

A munkálatok az eredeti tervek szerint már október harmadikán megkezdődtek, ám a legkomolyabb átalakításoknak eddig még nem kezdtek neki. Massimo azonban megerősítette, november 19-én felrobbantják a boxutcában található létesítményeket, hogy helyükre új épületeket húzhassanak fel.

"Imola meg szeretné tartani versenyét" - mondta Imola polgármestere. "Biztos vagyok benne, hogy mindössze csak egy évig kell nélkülöznünk a Forma-1-et, 2008-ban ismét rendezhetünk versenyt. Eközben lehetőségünk lesz arra, hogy átalakítsuk a menedzsmentet, mert a Sagis szűkös anyagi helyzete miatt nem tudta kielégíteni Bernie Ecclestone igényeit. A változásokat minél előbb lebonyolítjuk, akár még az idei év vége előtt."