Forma-1-es vidámparkok világszerte

Vágólapra másolva!
Pár éven belül szinte a világ minden pontján megnyitják kapuikat a Forma-1-es vidámparkok, miután Bernie Ecclestone-nak sikerült befektetőt és kivitelezőt találnia a projectre, mely a motorsport királykategóriájának népszerűsítését lesz hivatott szolgálni.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone még tavaly októberben egyezett meg a dubai kormánnyal, hogy 2009 végére elkészül a világ első Forma-1-es vidámparkja. Az ötlet azonban olyannyira megtetszett a befektetőknek, hogy a brit üzletembernek az idei év második felében sikerült megegyeznie egy ingatlan csoporttal, mely nem kevesebb, mint 360 millió dollárt kíván áldozni a világméretű projectre.

Az Union Properties most kizárólagos jogokkal rendelkezik a Forma-1-es vidámparkok megépítésére. Az első ilyen komplexum a korábbi tervekkel egybevágóan Dubaiban kerülne megépítésre, majd szépen lassan a világ minden táján felépülnének az F1-es szórakoztatóközpontok.

"Ez egy újabb szoros és jövőbe mutató együttműködés a Union Properties és az F1 Administration között" - mondta a cég ügyvezető igazgatója, Simon Azzam. "Az, hogy mi kaptuk meg a kizárólagos jogot a Forma-1-es vidámparkok megépítésére, hatalmas kihívás elé állít minket, és igazolja eddigi munkánk sikerességét. Először Dubaiban kezdjük meg a munkát, ám később a világ számos országában is megkezdődnek a munkálatok."

Maga Ecclestone is örömmel fogadta a Union Properties lelkesedését, és elmondta, már alig várja, hogy látogatást tegyen a világ első Forma-1-es élményparkjában.