Vágólapra másolva!
A nagy tehetségnek tartott Nico Rosberg pályafutása első Forma-1-es szezonjában csak két hetedik helyig jutott, a német ennek ellenére elégedett a maga mögött hagyott évaddal. A fiatal német elmondása szerint az eredménytelenség ellenére sokat tanult.
Vágólapra másolva!

Az egykori világbajnok, Keke Rosberg fia remekül kezdte az idei évet, hiszen a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon hetedik helyen végzett, két pontot szerezve ezzel. Ekkor még talán kevesen gondolták volna, hogy az ifjonc csak megduplázni tudja ezt a két egységet, de főként a Williams autóinak gyengélkedése miatt mégis így történt.

Rosberg a bahreini remeklés után még a Nürburgringen tudta hetedik helyen behozni a nem túl veretes konstrukciót, utána viszont semmi. Ennek ellenére a fiatal pilótának nincs oka panaszra, hiszen nem egyszer megvillantotta remek képességeit, bizonyítva ezzel, hogy egyszer akár apja eredményeit is megközelítheti.

"Ebben a műfajban nehéz úgy magadra vonni a figyelmet, hogy nem az élen autózol, és nem nyersz futamokat. De azért úgy gondolom, hogy a csapatnak sikerült bizonyítanom, és számomra ez a legfontosabb"- nyilatkozta Rosberg.

"Többéves szerződést kaptam a Williamstől, és a csapat biztosította számomra a lehetőséget, hogy beletanuljak a Forma-1-be. Ha ezt nézzük, tökéletes szezont tudhatok magam mögött"- folytatta a 21 éves német. "Sajnos az eredmény nem volt mindig tökéletes, emiatt természetesen csalódottak vagyunk."

"Sokszor egyszerűen lassúak voltunk, és az optimális beállításokat is általában nehéz volt megtalálni, vagy nem is sikerült. Az aerodinamika terén is voltak hiányosságaink, a megbízhatóságról nem is beszélve. De bízom benne, hogy jövőre sokkal jobb lesz minden"- fejezte be Nico Rosberg.