Gené lesz a Ferrari tartalék tesztpilótája

Vágólapra másolva!
Marc Gené a jövő évben is a Ferrari tesztpilótája marad, erősítette meg pénteki közleményében az olasz gárda vezetősége. A spanyol versenyző Luca Badoer munkáját fogja segíteni a teszteken a 2007-es idényben, ha a Ferrari szükségét látja.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a jövő évben tovább csökkentik a szezon közbeni tesztnapok számát, a csapatok többsége az idei évvel ellentétben már csak egy tesztpilótát alkalmaz majd a 2007-es idényben.

Igen ám, de az olyan nagy csapatok, mint amilyen a Ferrari, megengedhetik maguknak, hogy továbbra is két tesztpilótát alkalmazzanak. Bár az olaszoknál továbbra is Luca Badoer látja majd el a tartalék- és tesztversenyzőnek járó feladatokat, a vezetőség pénteken megerősítette, szerződést hosszabbítottak Marc Genével, aki a 2007-es idényben is tesztpilótaként fog tevékenykedni a Ferrarinál.

A 32 éves spanyol versenyző 2004 végén csatlakozott az olaszokhoz. Gené 2003-ban és 2004-ben három futamot is teljesített a Williams színeiben, ám versenyzői ülést nem tudott már szerezni a királykategóriában.

"Továbbra is a csapattal marad, hogy ha szükségét látjuk, be tudjuk vetni a teszteken" - mondta a Ferrari sajtószóvivője. "A jövő évben is velünk marad, de jóval kevesebbet fog tesztelni, mint idén."

Gené egyébként 1999-ben és 2000-ben 33 versenyen indult a Minardi színeiben.