A GPDA megfigyelőket küld Jerezbe

Vágólapra másolva!
A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezete (GPDA) a hónap végén független megfigyelőket küld a decemberi reszteknek helyet adó spanyolországi Jerezbe, hogy bizonyosságot szerezzen arról, javult-e a pálya biztonsága az elmúlt időben.
Vágólapra másolva!

A Forma-1-es versenyzők már korábban is aggodalmukat fejezték ki a spanyol ring biztonsága miatt, ám mielőtt megegyeztek volna arról, hogy a téli teszteket Jerezben kezdik majd meg, egyezséget kötöttek a pálya üzemeltetőivel, akik ígéretet tettek arra, hogy december elejére minden szükséges módosítást végrehajtanak, és javítanak a ring biztonságán.

A GPDA azonban biztosra akar menni, ennek érdekében pedig független szakértőket küld a hónap végén Jerezbe, akik leellenőrzik, minden rendben van-e a pályával. Megbízható források szerint a szakértői csoport vezetője a Toyota orvosa, Riccardo Ceccarelli lesz, aki az elmúlt években szorosan együttműködve a versenyzőkkel keményen dolgozott a biztonság javításán.

Bár a versenyzők bíznak benne, hogy a kért módosításokkal a spanyol ring minden tekintetben megfelel majd a biztonsági előírásoknak, figyelmeztettek, ha bárminemű kétely felmerül bennük, nem kezdik meg a tesztet Jerezben.

"Úgy tűnik, sikerült fejlődést elérnünk Jerezben" - mondta a GPDA igazgatója, Mark Webber. "Muszáj volt, mert szörnyű volt a helyzet. Hihetetlen elavultak voltak a létesítmények, ezt igazából senki nem tudja, csak mi. Jó irányba haladunk, de még sok munka van hátra. Ez egy olyan terület, ahol az ember nem végezhet hetven százalékos munkát, arra kell törekedni, hogy száz százalékos legyen a biztonság. Jelenleg is ezen dolgozunk."