A Bridgestone büszke idei teljesítményére

Vágólapra másolva!
A Bridgestone leköszönő technikai menedzsere, Hisao Suganuma annak ellenére is büszke a japán cég idei teljesítményére, hogy a rivális Michelin segítségével a Renault zsebelte be a bajnoki címet a 2006-os esztendőben.
Vágólapra másolva!

Suganuma, aki az idény végén elhagyja a Forma-1-et, és a jövő évben a Bridgestone Tokióban lévő főhadiszállásán, a motorsportosztályon folytatja tevékenységét, teljes mértékben elégedett a japán gárda idei teljesítményével, noha a Ferrari végül elbukott a rivális Renault-val szemben a világbajnoki összetettben.

"Úgy gondolom, hatalmas fejlődést sikerült elérnünk a gumik teljesítménye terén az idei évben, éppen ezért mérnöki oldalról nézve teljes mértékben elégedett vagyok az eredménnyel" - mondta Suganuma. "A téli tesztidőszak alatt egy új gumicsaládot alkottunk, mely hozta a várt eredményeket. Minden a tervek szerint alakult, maximalizálni tudtuk termékeink teljesítményét, így a szezon vége felé már áttérhettünk a puhább keverékek használatára."

"Ezzel a gumik teljesítménye tovább javult, így elégedett vagyok az idei munkával. Bár nem sikerült megnyernünk a bajnokságot, büszke vagyok arra, hogy a tavalyi relatíve gyenge évad után ismét visszatértünk az élre" - folytatta a szakember, aki elárulta, nem bánja, hogy a téli tesztek után elhagyja a királykategóriát.

"Nagyon szeretem a Forma-1-et, ezért kicsit sajnálom, hogy már nem vehetek részt az itteni fejlesztésekben, azonban annak viszont örülök, hogy visszatérhetek Japánba, az otthonomba. Végre együtt lehetek a családommal, ami mindennél fontosabb számomra, így végül is nem bánom, hogy el kell hagynom az F1-et."