India is kivetette hálóját a Forma-1-re

Vágólapra másolva!
Dél-Korea után India is rendezhet Forma-1-es versenyt a jövőben, jelentette ki a sport kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone, aki elmondása szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat az illetékesekkel.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, felmerült az ötlet, miszerint a Brit-, és a Francia Nagydíj a jövőben felváltva rendezhet futamot a Forma-1-ben, ugyanis a szervezők csak ilyen módon tudják elérni, hogy új versenyek is helyet kaphassanak a bajnokságban.

Arról már az elmúlt hónapban döntöttek, hogy Dél-Korea a 2010-es idénytől része lesz a Forma-1-es versenynaptárnak, ám egyre valószínűbb, hogy a feltörekvőben lévő India is rendezhet futamot a jövőben.

"India egy olyan ország, mely talán Kínánál is jobban fejlődik" - mondta Ecclestone a Bloomberg c. magazinnak adott nyilatkozatában. "Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelő helyet találjunk Indiában egy Forma-1-es verseny megrendezésére, és akkor véleményem szerint semmi akadálya nem lehet annak, hogy a jövőben ők is bekerülhessenek a királykategóriába."

Ecclestone ugyan nem árult el részleteket, mégis elmondta, előrehaladott tárgyalásokat folytat az indiai szakemberekkel, akikkel közösen próbálják kitalálni, hol lenne a legcélszerűbb felépíteni az új F1-es ringet, melyet nagy valószínűséggel a német Hermann Tilke tervezne.