Trulli szerint jövőre is a Ferrari lesz a favorit

Vágólapra másolva!
A Toyota Racing olasz versenyzője, Jarno Trulli szerint Michael Schumacher és Ross Brawn távozása nem fogja rányomni a bélyegét a Ferrari jövő évi teljesítményére, és az olaszok a 2007-es idényt is bajnoki esélyesként kezdhetik majd meg.
Vágólapra másolva!

Sokan úgy gondolják, a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher és minden idők legtaktikusabb technikai igazgatójaként számon tartott Ross Brawn távozásával a Ferrari nehéz helyzetbe kerül majd a jövő évben.

Az olaszok az elmúlt tíz évben összesen tizenegy bajnoki címet zsebeltek be, hat konstruktőri, és öt egyéni trófeát, mellyel tovább öregbítették hírnevüket a Forma-1-ben. Igen ám, de a jövő évet teljesen új felállásban kezdi majd meg a Ferrari, ami sokak szerint hátrányos helyzetbe sodorhatja a történelmi alakulatot.

Mindezek ellenére Jarno Trulli úgy gondolja, Kimi Raikkönen érkezésével és a vezetői posztokon történt változásokkal a Ferrari megtarthatja stabilitását és a következő idényt is abszolút favoritként várhatja.

"Bárki is vezessen náluk, hatalmas előnyben lesz. Nem hiszem, hogy Schumacher és Brawn távozása bármin is változtatna. Még Massa is nyerni tudott az idei évben a Ferrarival" - mondta Trulli a Gazetta dello Sport-nak adott interjújában. "A Ferrari kihozta a maximumot Schumacherből, de nem tudom miért vonult vissza, mint ahogy azt sem tudom, miért éppen Raikkönenre esett a választás. Rengeteg kérdés van, és csak kevésre van válasz. Azt viszont tudjuk, hogy a jelenlegi Ferrarival szinte bárki képes lett volna a győzelemre."

A Ferrari fantasztikus teljesítményét az is bizonyítja, hogy versenyzői az utolsó kilenc futamból hetet megnyertek. Trulli éppen ezért úgy gondolja, hogy az olaszok a jövő évet is bajnoki esélyesként várhatják, különösen azok után, hogy legnagyobb riválisaik Michelinről a számukra egyelőre még teljesen ismeretlen Bridgestone-ra váltanak, mellyel a Ferrari már nyolc éve versenyez.