Glock tesztelheti a BMW Saubert

Vágólapra másolva!
Az egykori Jordan istálló versenyzője, Timo Glock a hónap végén visszatér a Forma-1-be, miután a BMW Sauber úgy döntött, tesztlehetőséget biztosít a német pilóta számára a spanyolországi Barcelonában.
Vágólapra másolva!

Glock, aki az idei évben a GP2-es széria aktív résztvevője volt, már a Kínai Nagydíj után megrendezett jerezi tesztprogramon részt vehetett volna a BMW Sauber istálló színeiben, ám akkor a vártnál lassabban gyógyuló csuklósérülése miatt nem tudott autóba ülni.

A német versenyző minden erejével azon van, hogy egy nap ismét visszatérjen a királykategóriába, melyre a téli tesztek első állomásának helyet adó Barcelonában lehetősége is lesz a BMW Sauber jóvoltából.

A német-svájci alakulat vezetősége megerősítette, hogy Glock november 30-án pályára gördülhet Barcelonában, majd a decemberben megrendezésre kerülő jerezi teszteken is lehetőséget kap a bizonyításra.

"Ez a teszt már egy jó ideje be van tervezve, ám mindig el kellett halasztani Timo lassan gyógyuló kézsérülése miatt" - mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen. "A Forma BMW-ben aratott sikerei óta figyeljük Timo munkáját, ám most még közelebbről meg akarjuk nézni, mit is tud valójában. A korábbi szériákban elért sikerei után nyilvánvaló választás volt Timo erre a tesztre."