Fisichella: Jövőre bajnok leszek a Renault-val

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella szerint a jövő évben akár a bajnoki címért is harcba szállhat a Renault-val, noha az idei évben labdába sem tudott rúgni az immáron kétszeres világbajnok csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző mindössze egyetlen győzelmet tudott szerezni az idei évben, miközben csapattársa, Fernando Alonso hét elsőségével, hatvan ponttal megelőzve Fisichellát, megszerezte második bajnoki trófeáját.

Giancarlo azonban úgy gondolja, Fernando Alonso távozásával megnyílik az út előtte, és képes lesz harcba szállni a bajnoki címért a Renault-val a jövő évben. A római születésű versenyző továbbá elmondta, véleménye szerint a McLarenhez igazoló Alonso, illetve a Ferrari újdonsült versenyzőjével, Kimi Raikkönen mellett ő is bajnoki esélyessé lép elő.

"Hiszem, hogy megnyerhetem a bajnokságot. Alonso és Raikkönen mellett én is eséllyel pályázhatok majd a bajnoki cím megszerzésére" - mondta Fisichella a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Tudatában vagyok annak, hogy a jövő évben mindenem meglesz ahhoz, hogy pályám csúcsára érjek. Két éve dolgozom már a csapattal, így jól ismerem őket, tehát előnyben leszek legnagyobb riválisaimmal szemben."