A McLaren-Mercedes jövőre a csúcsra tör

Vágólapra másolva!
A McLaren felejthető szezont produkált 2006-ban, ezért a vezetőség azt a célt tűzte ki maga elé, hogy jövőre két hellyel előrébb kell végezniük. Mindenképpen meg kell említeni, hogy idén a harmadik pozíciót szerezték meg a konstruktőrök közt.
Vágólapra másolva!

Ha kicsit utánagondolunk, akkor ez egyértelműen azt jelenti, hogy világbajnoki babérokra tör az istálló. Legalább is Dieter Zetsche, a DaimlerChrysler vezérigazgatója erről számolt be a Mercedes szezonzáró partiján Stuttgartban: "Idén harmadikok lettünk. Nem akarok szerénytelen lenni, de ha jövőre két hellyel előrébb végzünk, akkor már teljes mértékben elégedett lennék."

A McLaren idén úgy fejezte be a szezont, hogy nem tudott futamot nyerni. Ez 1996 óta először fordult elő a csapattal, amely 2007-ben már ismét a világbajnoki címért szeretne harcolni. Utoljára a pilóták versenyében Mika Hakkinen végzett az élen még 1999-ben.

Kimi Raikkönennek öt év alatt sem sikerült honfitársa nyomdokaiba lépni, a következő szezontól viszont már a kétszeres világbajnok Fernando Alonso próbálkozhat majd a McLaren régi fényének visszaállításával.

"Jövőre minden sokkal jobb lesz"- nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes motorsport igazgatója. "Idén majdnem háromszor annyi pontot szereztünk, mint a BMW vagy a Toyota, de ezzel nem érhetjük be, a Mercedesnek sokkal előrébb van a helye."

Az viszont még egyelőre ismeretlen, hogy ki lesz az a pilóta, aki Alonso oldalán azért küzdhet, hogy a vezetőség elvárásait beteljesítse. A szakértők szerint erre még mindig a 21 éves, GP2-es bajnok Lewis Hamilton a legesélyesebb, de az idei év második felében Juan-Pablo Montoyát helyettesítő Pedro de la Rosa is képben van még.