Webber: Alonso világbajnok lesz a McLarennel

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing leendő versenyzője, Mark Webber szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso megállíthatatlan lesz a McLarennel, ha a brit alakulat versenyképes autóval ajándékozza meg a következő idényben.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso kétszeres világbajnokként érkezik Kimi Raikkönen megüresedő helyére a McLarenhez, amely egy évtized után nyeretlenül zárta az idei szezont.

Bár sokan úgy gondolják, hogy Alonso érkezése még nem hozza meg a várt sikert, Mark Webber úgy érzi, a spanyol versenyző akár már a jövő évben világbajnoki címhez segítheti a csapatot, ha versenyképes autó lesz alatta.

"Ha Alonso megfelelő autót kap a McLarentől, akkor nem hiszem, hogy bárki is meg tudja majd állítani, hiszen toronymagasan kiemelkedik a jelenlegi mezőnyből, egyszerűen nincs ellenfele" - mondta Webber a The Age c. magazinnak adott nyilatkozatában. "A Schumacher érában lett kétszeres világbajnok, ami mindent elárul. Úgy érzem, kihozhatja a gödörből a McLarent."

Eközben a Renault-nál is változik a felállás, és Giancarlo Fisichella csapattársa, a franciák eddigi tesztpilótája, Heikki Kovalainen lesz. Webber úgy gondolja, Alonso elvesztésével továbbra is ütőképes marad a világbajnok Renault.

"A Renault jövőre is erős lesz. Kovalainen hatalmas lehetőséget kap, míg Fisichella sokkal felszabadultabban versenyezhet, hogy kiszabadult Fernando árnyékából" - tette hozzá az ausztrál versenyző, aki a Williams után a Red Bullnál folytatja pályafutását.