Klien izgatott jövőjével kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Christian Klien szerint a jövő évben is lesz helye a Forma-1-ben, miután a szezonzáró Brazil Nagydíjon több csapattal is tárgyalt egy esetleges jövőbeli szerződésről.
Vágólapra másolva!

A Red Bull Racing istálló egykori versenyzője jelen volt a szezonzáró megmérettetésen, ahol több csapattal is tárgyalt jövőjét illetően. Az osztrák versenyző számára két lehetőség kínálkozik, vagy egy versenyzői ülés a Spyker-MF1, vagy egy tesztpilóta állás a Honda Racing istállónál - noha előbbi előnyben részesíti Tiago Monteirót, aki ha megszerzi a megfelelő anyagi hátteret, gond nélkül aláírhat a holland kézbe került csapathoz.

Mindezek ellenére Klien optimistán nyilatkozott jövőbeli esélyeiről, és elmondta, ha minden jól megy, már a következő hónapban eldőlhet, mi lesz a sorsa a jövőben.

"Remek hétvége volt, hasznos megbeszéléseket folytattam néhány csapatvezetővel, akik kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy sebességemmel, tapasztalatommal, és tehetségemmel sok segítséget nyújthatnék nekik" - mondta Klien. "Rengeteg találgatás és pletyka kering a lehetséges versenyzői ülésekről, így jó volt első kézből megtudni, melyik csapat gondolja komolyan a leszerződtetésemet."

"Felizgattak azok a dolgok, amiket hallottam, és keményen dolgozom, hogy a lehető legjobb lehetőséget megkaparintsam az elkövetkezendő hetekben. Természetesen bosszantott, hogy nem állhattam rajthoz Intelagoszban, hiszen szeretem azt a pályát, de mindenképpen nyomatékosítani szeretném, továbbra is a Forma-1-ben kívánok maradni."

Bár Klien korábban visszautasította a Red Bull Champ Cars-os ajánlatát, nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy végül Amerikában folytatja pályafutását. "Ez lenne a B terv. Ha egyik F1-es lehetőségem sem jönne össze, akkor komolyan elgondolkoznék azon, átnyergeljek-e az Egyesült Államokba."