Eddie Jordan szerint Alonso jól döntött

Vágólapra másolva!
Sokan nem értik, hogy az immáron kétszeres világbajnok Fernando Alonso miért hagyja el a Renault istállót, ha egyszer olyan sikeres az együttműködésük. A korábbi csapatfőnök, Eddie Jordan viszont nem kételkedik a váltás helyességében.
Vágólapra másolva!

Alonso két egyéni világbajnoki cím megszerzése után köszönt el a Renault csapattól, és az idei szezonban harmatos teljesítményt nyújtó McLaren képviselőinek a tenyerébe csapott. Az ezüstnyilak utoljára 1999-ben nyertek világbajnokságot, éppen ezért sokan a spanyol pilóta elmeállapotának épsége miatt aggódtak, amikor megtudták, hogy a McLaren-Mercedeshez kötelezte el magát.

Eddie Jordan azon kevesek közé tartozik, akik egyetértenek a spanyol döntésével: "Nem kell túlságosan régre visszamennünk ahhoz, hogy hasonlóra találjunk példát, hiszen Michael Schumacher is ugyanezt tette annak idején"- nyilatkozta az ír.

"Akkor az emberek ugyanígy reagáltak: Istenem, Michael hogy dobhat el két ilyen évet! Ő azonban nem foglalkozott a véleményekkel, tette a saját dolgát, és a Ferrarinál lényegében felépített egy csapatot."

A két pilóta helyzete valóban hasonlatos, és könnyen elképzelhető, hogy Alonsóra is egy hosszabb építkezési folyamat vár majd a McLarennél: "Úgy vélem, hogy jelen pillanatban a csapatnak nagyobb szüksége volt Fernandóra, mint a spanyolnak a McLarenre. Ron Dennisék már több mint egy éve nem nyertek versenyt, ez pedig azért ritkaság náluk. Alonsót most be kell építenie a csapatba, de ha türelmesek még egy kicsit, akkor annak biztosan meglesz az eredménye"- fejezte be Jordan.

Bizonyára valóban némi időre lesz szükség ahhoz, hogy az Alonso - McLaren tandem jól összeálljon, de a spanyol érkezése anyagi szempontból már jövedelmező a csapat számára, hiszen a kétszeres világbajnok több szponzort is hozott magával. Ezek után már csak egy "apróság" hiányzik: a győzelem.