Stoddart továbbra is a ChampCar-ról beszél

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Minardi csapat egykori tulajdonosa, Paul Stoddart továbbra sem tett le azon tervéről, hogy saját istállót indítson az amerikai ChampCar sorozatban. Erre reményei szerint akár már 2007-ben sor kerülhet.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint a kudarcként is felfogható Forma-1-es Minardis kaland nem vette el az ausztrál üzletember kedvét az autósporttól, és nem elképzelhetetlen, hogy már 2007-ben ismét saját csapatot dirigál majd. Nem új keletű a hír, Stoddart a ChampCar szériába szállna be.

A Minardi istállót 2005-ben vásárolta fel a Red Bull, és annak helyén indította el a Toro Rosso csapatot, azóta a Forma-1 első magyar pontszerzőjének, Baumgartner Zsoltnak egykori csapatfőnöke csak újabb elképzeléseiről beszél.

A konkrét tervek viszont még egyelőre nem ismertek: "Túl korai még ennél többet mondani"- nyilatkozta sejtelmesen Stoddart. "Az esélyeink jelenleg 50 százalék körül mozognak, de az idő nekünk dolgozik."

Éppen ezért még az esetleges versenyzők kilétéről is túl korai lenne beszélni, de Baumgartner Zsolt természetesen továbbra is a jelöltek közt van, hiszen azóta is jó kapcsolatban van Stoddarttal.

Az ausztrált barátai és egykori pilóták, akik jól ismerik a ChampCar-t, arról biztosították, hogy megéri beszállni ebbe a szériába. "Mindenki azt mondja, hogy bízik benne, hogy velük tartok. Barátságos a közeg, a versenyek is nagyszerűek, úgyhogy miért visszakoznék!"

"A ChampCar egy sport, de ugyanakkor egy remek üzlet is. Ha jól csinálod, és a szurkolókkal is megtalálod a közös hangot, akkor jönni fognak az eredmények is. Természetesen itt is nagy különbség van az egyes gárdák költségvetése közt, de pillanatnyilag egy középcsapatnak is meg van a lehetősége arra, hogy eredményes legyen"- fejezte be Stoddart.