Massa: Ezt sohasem fogom elfelejteni

Vágólapra másolva!
Felipe Massa első szezonját teljesítette 2006-ban a Ferrari színeiben, és a brazil versenyző nem is zárt rossz évet, hiszen amellett, hogy harmadik lett a pilóták versenyében, két futamot is elsőként fejezett be.
Vágólapra másolva!

A szakemberek nehéz feladatot, és ezáltal nehéz évet jósoltak Felipe Massának 2006 elején. A fiatal brazilnak a Ferrarinál kellett helytállnia Michael Schumacher oldalán, ami kétségtelenül nem ígérkezett sétagaloppnak. A brazil azonban megfelelt az elvárásoknak, és főleg a szezon második felében kimagasló teljesítményt nyújtott.

Massa is úgy érzi, hogy jó szezont produkált, de azért hibáival is tisztában van, amikből tanulni szeretne: "A legtöbb versenyen valóban nagyon jól ment a vezetés. Az első öt futam után lényegében mindenhol versenyképes voltam, az élmezőnyben szerepeltem. Néha a szerencse is mellém állt, de nem volt ez mindig így. Ezzel együtt sikerült néhány remek eredményt felmutatnom."

"Persze nem volt mindig minden tökéletes, és néha én is hibáztam. De ezekből tanultam, és arra fogok törekedni, hogy ezeket még egyszer ne kövessem el"- folytatta a 25 éves versenyző.

Massa már napokkal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy Michael Schumachertől több dolgot is ellesett, a német rekorderre tanárként nézett fel. Michael szezon végén visszavonult, de biztató szavakkal búcsúzott Massától: "Nagyon különleges pillanat volt, sohasem fogom elfelejteni"- mondta a brazil pilóta.

"Bármit csináltunk is, azt mindig nagyon komolyan számon kérte rajtam, nagyon sokat köszönhetek neki"- folytatta Massa, aki azonban csapattársa rekordjait megdönthetetlennek tartja.

"Végignézve a pályafutását és fantasztikus eredménysorát, azt kell mondjam, hogy én már a felével, nem is, a negyedével is elégedett lennék, annak, amit Michael elért. Egyszerűen hihetetlen dolgokat produkált, nagyon sokáig senki még meg sem tudja majd ezt közelíteni"- fejezte be Massa, aki Ayrton Senna után 13 évvel brazilként tudott győzni a 2006-os szezonzáró Brazil Nagydíjon.