Gascoyne reálisan látja a Spyker esélyeit

Vágólapra másolva!
A Spyker-MF1 versenyistálló újonnan kinevezett technikai vezetője, Mike Gascoyne nem ringatja álomvilágba magát, hiszen jól tudja, a jövő év sem lesz sétagalopp a holland kézbe került alakulat számára.
Vágólapra másolva!

A brit szakember az idei szezon harmadik állomása után távozott a Toyotától, mondván nem ért egyet a csapat jövőbeli technikai irányzataival. Gascoyne április óta fizetés nélküli szabadságát töltötte, ám mivel érvényes szerződése október végén lejárt a japán istállóval, november elsején megkezdhette a munkát új csapatával.

Az egyedi sportautók gyártásával foglalkozó holland Spyker cégóriás az Olasz Nagydíjon szerezte meg a korábban orosz kézben lévő Midland-MF1 versenyistállót, majd azonnal tárgyalni kezdett a Ferrarival egy esetleges motorszerződésről. A vezetőség végül sikeresen megegyezett az olasz motorgyártóval, így a jövő évtől a Spyker-MF1 versenygépeiben a Ferrari V8-as egységei fognak dobogni.

Bár minden jel arra utal, hogy a holland cégóriás komolyan gondolja a Forma-1-et, Mike Gascoyne mégis óvatos a csapat jövőbeli sikereit illetően. A brit szakember szerint a 2007-es idény elején szinte semmi változást nem lehet majd észrevenni, ám bízik benne, hogy a szezon közepétől közelebb kerülhetnek legnagyobb riválisaikhoz.

"Minden egyes találkozón ott leszek, és minden döntésben kiveszem a részem. Azonban az új autó november elsejére szinte már teljes egészében elkészült, így meg van fogva a kezem. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a 2007-es idény elején is gyengék leszünk" - magyarázta Gascoyne. "A motorszerződés nagyon későn köttetett meg, én pedig még annál is később csatlakozhattam a csapathoz, így nem is lehet elvárni, hogy jövő márciusra minden tökéletes legyen."

"A legfontosabb most az, hogy nem szabad sajnálni a pénzt a fejlesztésekre, máskülönben biztosan elbukunk. Minden sikert anyagi befektetés előz meg, ezt nem lehet kikerülni. Úgy gondolom, hogy az első versenyeken nem fogunk brillírozni, de a szezon közepe táján már komolyabb eredmények is jöhetnek, már alig várom az új szezont."