Fisichella: Pályafutásom legjobb szezonja volt

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella idén sem tudott beleszólni a világbajnoki címért folytatott harcba, a római születésű pilóta 2007-ben viszont talán minden eddiginél nagyobb lehetőséget kaphat. Az olasz végre valóra váltaná nagy álmát.
Vágólapra másolva!

Fisico úgy vágott neki az idei kiírásnak, hogy harcba száll a végső győzelemért. Elég egy sanda pillantást vetni pontverseny végeredményére, és máris kiderül, hogy ez ezúttal sem sikerült az olasznak. Fisichella a negyedik legtöbb pontot szerezte a mezőnyben, de a végső győzelemre már öt futammal a vége előtt semmi esélye nem volt.

Ennek ellenére a Renault pilótája igenis pozitív véleménnyel van a maga mögött hagyott évről. Fisichella ugyanis korábbi Forma-1-es évei alatt még egyetlen egyszer sem gyűjtött ilyen sok egységet egy szezonban. Idén 72-ig jutott a krisztusi korban járó sofőr.

"Húsz százalékkal több pontot szereztem, mint 2005-ben"- kezdte Fisichella. "Ez volt pályafutásom legeredményesebb éve, még akkor is, ha Brazíliában kicsit csalódott is voltam amiatt, hogy Massával szemben elbuktam a harmadik helyet."

2007-ben viszont minden bizonnyal Fisichella lesz az elsőszámú pilóta a Renault istállónál, hiszen Heikki Kovalainen személyében újonc csapattársa lesz. "Nagyszerű szezon áll előttem. Óriási kihívás vár rám, de életem legnagyobb lehetősége adatik meg számomra"- nyilatkozta Fisichella.

Az olasz világbajnoki álmait sem adta fel, és az idei évnek úgy vág neki, hogy most vagy soha, hiszen az idő lassan eljár a feje felette. Fisichella győzelméhez persze az is kell, hogy a Renault továbbra is ugyanazzal a lelkesedéssel szálljon harcba, mint tette azt az elmúlt két évben.

A rutinos pilótán mindenesetre semmi sem múlik majd: "Alonso a McLarennel, Kimi a Ferrarival versenyez majd, úgyhogy biztosan nagyszerű szezon előtt állunk. De mindenkinek jelzem, én is ott leszek!"