Prost a Nissan oldalán térhet vissza

Vágólapra másolva!
Alain Prost négy világbajnoki címével a második legeredményesebb élő Forma-1-es pilóta Michael Schumacher mögött.
Vágólapra másolva!

A francia később csapatfőnökként is szerencsét próbált az F1-ben, és a hírek szerint ismét feltűnhet a bokszutcában.

Francia hírforrások ugyanis tudni vélik, hogy Prost ismét kacérkodik a gondolattal, hogy egy csapat élén visszatérjen a száguldó cirkuszba. A Professzornak is becézett klasszis 2001-ig a Prost csapattal volt jelen az F1-ben, de végül csődbe ment az istálló.

A jelek szerint azonban ez nem vette el Prost kedvét, egyes hírek arról szólnak, hogy az 51 éves francia tárgyalásokat folytat Carlos Ghosn-nel, aki a Renault és a Nissan autógyárak feje. Nem elképzelhetetlen ugyanis, hogy a Renault után a Nissan is beszáll az autósportba, egyenesen a Forma-1-be.

A Nissanak azonban minden bizonnyal még várnia kell a bemutatkozásra, hiszen 2008-ban 12 csapat állhat ugyan rajthoz, de az új beugró valószínűleg a Prodrive lesz, amely David Richards vezetésével már évek óta készül a Forma-1-es projektre.

Ilyenkor jöhet szóba az a lehetőség, hogy felvásárolnak egy kiscsapatot, és annak helyén indulnak az F1-ben. Már csak az a kérdés, hogy a Nissan valóban ennyire komolyan gondolja-e a Forma-1-es kirándulást.