Moss: Schumacher briliáns dolgokat művelt

Vágólapra másolva!
Stirling Moss, az egykori Forma-1-es pilóta soha nem rejtette véka alá véleményét, és Schumachert is többször élesen bírálta.
Vágólapra másolva!

A hétszeres világbajnok a bő két héttel ezelőtti Brazil Nagydíjon nyújtott teljesítményével azonban lenyűgözte a nagy kritikust.

Schumacher Forma-1-es pályafutásának utolsó futamán, Interlagosban remek versenyzéssel a negyedik helyen ért célba, de nem csak ellenfeleit, hanem a balszerencsét is le kellett győznie. A 37 éves német fénykorát idézte, és ezzel elismerő szavakat csalt ki Stirling Mossból is, ez pedig legalább annyira ritkaság, mint az, hogy a Ferrari motorhiba miatt esik ki a versenyből.

"Michael Brazíliában bebizonyította, hogy miért lett háromszoros világbajnok"- mondta Moss, aki bár nagyon eredményes pályafutást tudhat magáénak a száguldó cirkuszban, világbajnokságot mégsem tudott nyerni.

"Sokan bizonyára úgy vélik, hogy a nyolcadik vb-címet is meg kellett volna szereznie, de szerintem ez az egy elsőség már nem osztott vagy szorzott volna. Schumacherről így is csak felsőfokban lehet beszélni, briliáns dolgokat művelt a kormány mögött, nem csak Interlagosban, hanem egész karrierje során."

"Csak az a kár, hogy azért néhány fekete folt némi árnyékot vet a pályafutására"- bújt elő a korábbi versenyzőből az igazi Stirling Moss. "Ayrton Sennát is mindenképpen meg kell említenünk, hiszen úgy gondolom, hogy ha a brazil nem halt volna meg, amikor Schumacher karrierje kezdődött, akkor szerintem felülmúlta volna a németet."

"Michael tehát a szerencsével sem állt hadilábon, de az idei szezon végén motorhiba miatt esett ki Japánban, Brazíliában pedig defektet kapott. Talán ezen múlott, hogy nem lett nyolcszoros bajnok, de Fortuna ezúttal elengedte a kezét."

A 77 éves legenda így folytatta eszmefuttatását: "Michael kétségtelenül óriási figurája a Forma-1-nek, de néhány tette, amit az elmúlt években elkövetett, azért hagy kívánnivalót maga után."

Moss azért elismerő szavakkal fejezte be Michael Schumacherről alkotott véleményét: "Úgy vélem, hogy a Ferrari Michaelnek köszönheti, hogy Jody Scheckter 1979-es győzelme után újra a csúcsra ért."