Montoya növelheti a NASCAR nézettségét

Vágólapra másolva!
Juan-Pablo Montoya NASCAR-os pályafutását óriási érdeklődés kíséri világszerte, de természetesen a pilóta hazájában, Kolumbiában is sok új rajongót nyerhet az amerikai széria.
Vágólapra másolva!

Montoya az idei szezon közepén váratlanul hagyta el a McLaren-Mercedes csapatát, ás az amerikai NASCAR szériába szerződött. A kolumbiai szárnypróbálgatásait árgus szemekkel figyelik hazájában, a Forma-1-ben és Európában is. Ez pedig elsősorban az amerikai sorozatnak jó, hiszen többen kísérik majd figyelemmel, mint eddig, és ezáltal új területekre törhet be.

Az ex-Forma-1-es versenyző a NASCAR-ban előbb tesztelt, majd egy gyengébb szériában állt rajthoz, a hétvégén viszont már a BUSCH sorozatba is belekóstolt, ami lényegében a NASCAR másodosztálya.

Montoya itt tizenegyedik lett első versenyén, amivel teljesen elégedett volt: "Nagyon jó volt, hogy végre itt is versenyezhettem. Voltak koccanások, és rá kellett jönnöm, hogy teljesen más ez a sportág, mint a Forma-1, de nagyon élveztem. A Dodge remek autót épített, legközelebb a legjobb ötbe is beférkőzhetünk."

A Forma-1-ben öt és fél szezont eltöltő 31 éves pilóta a NASCAR légkörét tehát láthatóan kezdi megszokni, képességeiben pedig senki sem kételkedik. A kolumbiai versenyeire minden bizonnyal sokan utaznak majd el a dél-amerikai országból is.

"Amikor a Forma-1-mezőnye megérkezett Indianapolisba, a lelátókon több kolumbiai és latina-amerikai néző ült, mint amerikai"- nyilatkozta Felix Sabates, aki maga is kolumbia, és Montoya jelenlegi csapatának, a Ganassi-NASCAR-Teamnek az egyik résztulajdonosa.

"Arra számítok, hogy ez a NASCAR versenyek alatt is így lesz, ami azt jelenti, hogy a széria meghódítja majd a spanyol nyelvterületeket is"- nyilatkozta Sabate. Erre meg is van minden esély, hiszen a rádióban spanyolul is közvetítik majd a 2007-es szezon NASCAR versenyeit, a Ganassi csapat pedig spanyol verzióval is bővíti internetes oldalát.