Hivatalos: A Red Bull Racing Renault-ra vál

Vágólapra másolva!
A Red Bull vezérkara kedden hivatalos közleményében megerősítette, a Red Bull Racing Renault, a Scuderia Toro Rosso pedig Ferrari motorokkal indul majd a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Az osztrák energiaital-gyártó cégóriás már hónapokkal ezelőtt megegyezett a Renault-val, ám egészen eddig nem lehetett tudni, melyik csapat használhatja majd a franciák erőforrásait a jövőben, ugyanis a Red Bullnak a 2007-es idényre is érvényes szerződése volt a Ferrarival, noha Dietrich Mateschitz mindent megtett annak érdekében, hogy módosítson az olaszokkal kötött egyezségén.

Hosszas tárgyalássorozat után a Ferrari végül engedett, és beleegyezett abba, hogy a jövő évtől a Toro Rosso versenyistállót lássa el motorjaival, mellyel megnyílt az út a Red Bull Racing előtt, így 2007-től már biztosan a Renault motorjai dobognak majd az Adrian Newey által tervezett RB3-as modellben.

A Toro Rosso idén a Cosworth lefojtott V10-es egységeit használta, ám jövőre a Ferrari V8-as motorjait építi be autóiba.

A Ferrari újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója, Jean Todt elégedetten nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, ugyanis véleménye szerint a Toro Rosso versenyistállóval kötött szerződésük tovább erősítheti az olasz motorsportot.

"Boldogok vagyunk, hogy sikerült egy hosszútávra szóló szerződést kötnünk a Scuderia Toro Rosso versenyistállóval. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy még jobban megerősítsük az olasz motorsportot. Továbbá örömünkre szolgál, hogy egykori kiváló versenyzőnkkel, Gerhard Bergerrel együtt dolgozhatunk" - mondta Todt.

Az új egyezség két évre szól, további egy év hosszabbítási lehetőséggel.