Schumacher marad a Ferrarinál

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher ugyan befejezte aktív versenyzői pályafutását, mégsem hagyja el a Ferrarit. A vezetőség szombati ünnepségén bejelentette, a hétszeres világbajnok a pilótaválasztásban segíti majd az olaszokat.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher az idei év végén elhagyja a Forma-1-et, és közel tizenhat esztendő után befejezi versenyzői pályafutását. A német versenyző helyét a McLarentől távozó Kimi Raikkönen veszi majd át, aki Felipe Massa csapattársa lesz a Ferrarinál.

Bár Schumacher számára most a pihenés az első, ahogy arra számítani lehetett, a Ferrari a későbbiekben is számít a sztárversenyző segítségére, méghozzá a pilótaválasztásban. A hétszeres világbajnok emellett az ügyvezető igazgatóvá kinevezett Jean Todt közvetlen tanácsadója lesz.

"Michael mindig is érdeklődött a fiatal tehetségek iránt" - mondta Todt a Ferrari monzai ünnepségén. "Emlékszem arra, mikor Michael Felipéről beszélt, pedig a brazil még egy alacsonyabb szériában versenyzett. Kimi nevét is megemlítette, még mielőtt feltűnt volna a Forma-1-ben, így azt kell mondjam, kivételes szeme van. Éppen ezért is fontos számunkra, hogy tanácsaival segítse a csapatot a jövőben."

"Michael a történelem egyik legkiválóbb autóversenyzője. Kivételes tehetsége van, amit ki szeretnénk még aknázni a jövőben. Bízunk benne, hogy hatalmas tudásanyagával hozzáárulhat a csapat jövőbeli sikereihez. Közel áll hozzánk, noha nem valószínű, hogy ismét tesztelni fog nekünk. Nélkülözhetetlenné vált számunkra" - folytatta a francia szakember, aki azt is elmondta, Michaellel együtt választotta ki a vezetőség Kimi Raikkönent.

"Michaellel együtt döntöttünk afelől, hogy Kimi legyen Felipe csapattársa a jövőben. Minden pillanatban tudta, hogy állnak a tárgyalások, tehát nem egy hirtelen döntés volt az, hogy leszerződtetjük a finn pilótát, régóta folyamatban voltak a megbeszélések, melyekről kivétel nélkül tudott."

"Már rengeteg mindent olvastam arról, milyen szerepe volt a Ferrarinál. Egy biztos, rengeteg döntést hoztunk meg úgy, hogy előtte kikértük a véleményét, éppen ezért is vagyunk boldogok, hogy a továbbiakban is együtt dolgozhatunk."

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a következőkkel folytatta: "Boldog vagyok, hogy Michael a továbbiakban is velünk fog dolgozni, és tudását megosztja velünk, ami mindennél fontosabb nekünk. Ugyan nem ül be az autóba, tudása, és tapasztalata hasznos lesz a Ferrarinak. Michael remek munkatársa lesz Todt-nak."