A McLaren nem hódol be a Mercedesnek

Vágólapra másolva!
A McLaren versenyistálló társtulajdonosa, Ron Dennis cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a Mercedes-Benz a közeljövőben felvásárolná a csapatot, noha egyesek szerint az üzlet már megköttetett.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta téma, hogy a Mercedes-Benz a McLaren felvásárlását tervezi, és jelenlegi 40 százalékos részesedését akár 70-80 százalékosra is növelheti. Egyes források szerint a német autógyártó azért szeretné kiterjeszteni hatalmát a teljes F1-es csapatra, mert nincsen megelégedve a McLaren teljesítményével, ami nem is csoda, hiszen a wokingiak tíz év után először nyeretlenül zárták az idei évet.

A pletykákat az is erősíti, hogy két héttel ezelőtt Stuttgartban járt a leendő társtulajdonos, Mansour Ojjeh, aki állítólag Ron Dennis-szel folytatott hosszas megbeszéléseket.

Mindezek ellenére Dennis cáfolta, hogy a felvásárlásról tárgyaltak volna. "Valóban folytattunk megbeszéléseket, de belátható időn belül nem lesz felvásárlás. Dühítő, mikor kívülállók próbálják meg úgy feltüntetni magukat, mint akik mindent tudnának" - magyarázta a brit szakember. "Való igaz, hogy találkoztunk Stuttgartban, de nem beszéltünk felvásárlásról. Teljesen más célja volt a találkozónak."

"Évente talán kétszer van ilyen találkozó, és ekkor számos téma szóba kerül. Többször hangsúlyoztam már, hogy csak abban az esetben variálunk a részvényekkel, ha az a csapat javát szolgálja. Azonban még egyszer nyomatékosítom, nem volt szó felvásárlásról."