A Hyunadai komolyan gondolja az F1-et

Vágólapra másolva!
Dél-Korea vezető autógyártója, a Hyundai Motor Company minden erejével azon van, hogy 2010-ben saját csapattal állhasson rajthoz az ország első Forma-1-es versenyén.
Vágólapra másolva!

A német Automobilwoche c. hetilap értesülései szerint a Hyundai komolyan fontolgatja, hogy éveken belül csatlakozik a Forma-1-hez.

A királykategória impresszáriója, Bernie Ecclestone már korábban hangsúlyozta, készen áll minden segítséget megadni, hogy koreai versenyző kerüljön a sportba.

"A tárgyalások javában zajlanak Bernie Ecclestone úrral" - mondta a Hyundai Európa menedzsere, Gerry Dorizas. "Úgy tudom, hogy jó esélyünk van arra, hogy 2008-ban elindítsunk egy újabb részleget, és gyökeret verjünk egy új szériában."

A sok kandidáló ország közül, akik a Forma-1-be vágynak, Dél-Korea már régóta Bernie Ecclestone kedvencei közé tartozott. A guru hatalmas üzletet lát a térségben - mely a világ egyik legnagyobb autó exportőreként van számon tartva -, és ez nagyban elősegítette a koreaiak szerződését. Ecclestone már korábban szerette volna felvenni Koreát a versenynaptárba, de ezen szándékai eddig mindig meghiúsultak.