Heidfeld nem néz ferde szemmel Kubicára

Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld elmondta, egyáltalán frusztrált amiatt, hogy minden figyelem újdonsült csapattársára, Robert Kubicára irányul, miután a lengyel versenyző szó szerint berobbant a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

Kubica, aki a jövő évben is a BMW Sauber versenyzője marad, az idei év egyik legnagyobb felfedezettje. A lengyel versenyző a Magyar Nagydíjon debütált a királykategóriában, mikor az állítólag sérülést szenvedett Jacques Villeneuve helyét vette át a német-svájci gárdánál.

A huszonéves sofőr már első versenyén elkápráztatta a közönséget, és a két pontot érő hetedik helyen ért célba, bár később törölték eredményét, mert a megengedettnél könnyebb volt versenyautója. Kubica az Olasz Nagydíjon, pályafutása harmadik versenyén már a dobogóra is felállhatott, mely Kelet-Európai versenyzőnek még soha nem sikerült a királykategóriában.

A német pilóta azonban elmondta, egyáltalán nem érzi magát kellemetlenül amiatt, hogy Kubica áll a figyelem középpontjában.

"Nem izgat, hiszen hozzá vagyok szokva" - magyarázta Heidfeld. "Mikor egy újonc jól végzi a dolgát, mindig ez történik. Ugyanez volt a helyzet Kimivel, és Felipével is, tehát minden rendben van. Ha az emberek valódi tehetségnek tartják, és nekem sikerül megvernem, akkor az még nagyobb motivációt jelent számomra."

Heidfeld továbbá azt is elmondta, már alig várja, hogy a jövőben folytathassa a munkát Kubicával.

"Jól kijöttünk egymással az idei évben" - mondta a német pilóta. "Természetesen nagyon gyors, de jól kijövök vele, ami egyáltalán nem meglepő számomra. Az idei évben is volt néhány futam, mikor közel kerültünk egymáshoz, és szerintem a jövő évben is ez lesz a helyzet."