Alonso hisz a McLaren feltámadásában

Vágólapra másolva!
A Forma-1 immáron kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso biztos benne, hogy leendő csapata versenyképes autóval ajándékozza majd meg a jövő évben, noha a McLaren borzalmas teljesítményt nyújtva győzelem nélkül zárta az idei évet.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso úgy gondolja, nem is írhatta volna alá jobbkor három évre szóló szerződését a McLaren Mercedes istállóval, mint most, hogy megszerezte második bajnoki címét a Renault színeiben.

A huszonöt éves kétszeres világbajnok még tavaly decemberben egyezett meg a McLarennel, mikor a Renault jövője még koránt sem volt biztos a Forma1-ben.

"Már alig várom, hogy elkezdhessem a munkát az új autóval és az új csapattal" - mondta Alonso az El Pais c. lapnak adott nyilatkozatában. "Rengeteg munka vár ránk a McLarennél, de ez mindegyik csapatra igaz. Mindenkinek keményen kell dolgoznia, hogy a lehető legjobban felkészüljön a következő idényre."

"A Mercedes egy remek nagyvállalat, így kétségem nincs afelől, hogy a McLaren versenyképes autót fog biztosítani számomra az elkövetkezendő esztendőkben. Továbbá hiszem, hogy a McLaren a legeredményesebb csapat a szezonközi fejlesztések terén."

Annak ellenére, hogy Michael Schumacher visszavonulását követően egyedüli világbajnokként maradt a Forma-1-ben, Alonso nem gondolja, hogy neki kellene átvenni a hétszeres világbajnok szerepét a sportban.

"Rengeteg olyan fiatal tehetség van a mezőnyben, akik megpróbálják kitölteni a Michael távozásával keletkezett űrt, de a Forma-1-ben nem áll meg az élet" - mondta. "Egy azonban biztos, én leszek az egyedüli világbajnok a rajtrácson Ausztráliába, mikor kezdetét veszi a következő szezon."