Schumacher: Akár még vissza is térhetek

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher egyelőre még nem tudja, visszatér-e a Forma-1-be, miután a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon teljesítette utolsó versenyét a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

Egyesek szerint a hétszeres világbajnok hamarosan újra autóba ül.

Közel 16 éves karrierjét a Brazil Nagydíjon elért negyedik hellyel lezáró Michael Schumacher szinte az összes fontosabb rekordot megdöntötte a Forma-1-ben. A 38. életévében járó német versenyző többször is elmondta, egyelőre még nem tudja, mihez fog kezdeni a jövőben.

Bár elárulta, nem szeretne minden áron visszatérni a versenyzésbe, mégsem zárja ki annak a lehetőségét, hogy pár év múlva ismét autóba üljön, mely nem okozna neki komolyabb nehézségeket, hiszen bármelyik csapat, bármely szériában szívesen alkalmazná minden idők legsikeresebb versenyzőjét.

"Miért kellene ezt tennem?" - tette fel a kérdést Schumacher, mikor szóbahozták a Német Túraautó Bajnoksággal (DTM). "Egyelőre nem tudok erről nyilatkozni, csak azt mondhatom, hogy Niki Lauda visszatért az F1-be, Mika Hakkinen pedig jelenleg is a DTM-ben versenyez, de még bármelyik megtörténhet velem a későbbiekben. Nem tudom pontosan megmondani, mit fogok csinálni két-három év múlva."

Bár sokan arra gyanakodnak, hogy Schumacher a téli teszteken aktívan kiveszi majd a részét a Ferrarinál, a hétszeres világbajnok határozottan kijelentette, nincs szándékában ilyen módon segíteni az olaszokat.

"Jelen pillanatban azt kell mondjam, badarság, amit beszélnek" - folytatta Schumacher, aki bevallotta, nem zavarják a pályafutása során történt kétes incidensek, hiszen soha nem volt célja barátokat szerezni a Forma-1-ben.

"Egyetértek azzal, hogy önző vagyok, mikor vezetek" - mondta. "Miért kellene megajándékoznom másokat, mikor a pályán vagyok? Véleményem szerint az kap kritikát, aki valamit jól csinál."