De Ferran: Schumacher még nem fejezte be

Vágólapra másolva!
A Honda Racing sportigazgatója, Gil de Ferran szerint Michael Schumacher még rengeteget adhat a Forma-1-nek, noha a hétszeres világbajnok a szezonzáró Brazil Nagydíjon teljesítette pályafutása utolsó versenyét a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher az idei év végén elhagyja a Forma-1-et, és közel tizenhat esztendő után befejezi versenyzői pályafutását. Bár a német versenyző még nem tudja, mihez fog kezdeni a jövőben, sokan - köztük Gil de Ferran is - úgy gondolják, még komoly feladat vár rá az elitkategóriában.

De Ferran már csak tudja, hiszen miután a 2003-as idény végén visszavonult az amerikai Champ Car szériából - ahol két bajnoki címet is szerzett, illetve megnyerte az Indy 500-as megmérettetést -, nem kellett eltelnie sok időnek, hogy ismét visszatérjen az autóversenyzéshez, jóllehet más poszton. Az egykori sofőr először tévékommentátorként tűnt fel, majd egy évre rá leigazolt a Honda Racing istállóhoz, mint sportigazgató.

Saját példájából tudja, hogy Schumacher további sikereket tudna elérni, ha vezetőként térne vissza a sportba.

"Mindenki más, azonban én nem olyan ember vagyok, aki otthon tud ülni" - mondta az Autosport-nak. "Mindig is motivált a munka, és örültem, ha mentálisan aktív lehetek. Ahogy most elnézem Michaelt, látok valakit, aki roppant elszánt, intelligens, és tele van energiával. Nem tudom elképzelni, hogy további éveit semmittevéssel töltse el a feleségével."

"Talán kiöregedett a versenyzésből, de még nagyon fiatal, sokat tehet még a Forma-1-ért. A hozzá hasonló emberek nem a pénz miatt csinálják, az élvezet kedvéért dolgoznak, és imádják, ha aktívak maradhatnak."