Alonso: Eljött az igazság pillanata

Vágólapra másolva!
A Forma-1 újdonsült kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, az igazság győzött vasárnapi Brazíliában, ahol a Renault mindkét bajnoki címet bezsebelte az idei évben.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a vasárnapi Brazil Nagydíjon megnyerte második bajnoki címét, Alonso a Renault enstone-i főhadiszállására látogatott, ahol közel 540 dolgozó előtt köszönte meg a csapat idei évben nyújtott munkáját. A spanyol pilóta hangsúlyozta, megérdemelten szerezték meg mindkét bajnoki címet.

"Köszönöm, köszönöm mindenkinek" - kezdte mondandóját Alonso. "Valóban, nem tudok újat mondani. Mindenkinek nagyon köszönöm, egyenként mindenkinek, hiszen nélkületek nem szerezhettük volna meg mindkét bajnoki címet. Kemény szezon áll mögöttünk, hatalmas csatát vívtunk a Ferrarival."

"Aztán a végén minden a helyére került, és az első helyen végeztünk, mert megérdemeltük. Több ezer ember dolgozik a Forma-1-ben, és közülük csak kevesen lehetnek világbajnokok. Az elmúlt két évben viszont bizonyítottátok, hogy ti vagytok a legjobbak. Köszönöm mindenki segítségét, hálás vagyok, hogy egy győztes autót kaptam az idei évben. A lehető legjobb tudásom szerint versenyeztem, hogy megszerezzem a bajnoki címeket. És meg is csináltuk."

Alonso a jövő évben a McLarennél folytatja pályafutását, de elmondta, szép emlékek kötik majd a Renault-hoz.

"Mint tudjátok, egy másik csapathoz tartok, de ha nem lesz lehetőségem megnyerni a bajnoki címet, bízom benne, hogy ti lesztek a bajnokok, mert ti vagytok a legjobbak" - tette hozzá a huszonöt esztendős versenyző.