Briatore: Ez volt életem legnehezebb éve

Vágólapra másolva!
A Renault ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore bevallotta, élete legnehezebb szezonján van túl a Forma-1-ben. Az olasz szakember boldog, hogy kemény küzdelemben sikerült felülmúlnia csapatának a Ferrarit és Michael Schumachert.
Vágólapra másolva!

Bár a Renault fantasztikusan kezdte az idei évet, a Kanadai Nagydíjat követően történt valami, és a Ferrari feltámadt. Az olaszok hihetetlen teljesítményt nyújtottak a szezon második felében, melynek köszönhetően sikerült befogniuk a Renault-t a konstruktőrök, míg Alonsót a pilóták versenyében.

A Renault végül kemény küzdelemben felülmúlta a Ferrarit, míg Alonso megverve Schumachert, megszerezte zsinórban második bajnoki címét a 2006-os esztendőben.

A franciák ügyvezetője, Flavio Briatore eközben bevallotta, élete legnehezebb szezonját teljesítette, ami nem is csoda, hiszen a Renault-t ért támadások mellett a nyáron egy csúnya, daganatos betegséggel is meg kellett küzdenie.

"Minden, ami az elmúlt tizenöt napban történt, nagyon kemény volt" - mondta Briatore a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Már kettő-három körül felébredtem, és nem tudtam visszaaludni. Most már megkönnyebbültem, hogy két év alatt négy bajnoki címet szereztünk: fantasztikus fejezet ez a Renault történetében, és én is hatalmas sikerként könyvelem el a történteket. Végül is tizenkét év alatt hét bajnoki cím az nem rossz."

"Azonban a legstresszesebb kétségkívül ez volt, hiszen egy nagyon erős Ferrarival, és Schumacherrel kellett megküzdenünk. Tudtuk, hogy a végsőkig küzdeni fognak, nem adják fel a harcot. Voltak olyan dolgok is, melyeket nem igazán értettem" - folytatta Briatore célozva a FIA által betiltott ellensúlyos lengéscsillapítóra, illetve Alonso monzai büntetésére. "Bízom benne, hogy idővel jobban megértem döntéseik okait."

"A lehető legjobban akartam végezni a munkám, valaki ezt megértette, valaki nem" - magyarázta a szakember, aki hozzátette, sokan hazaárulóként beszéltek róla Olaszországban, hogy a Ferrari ellen harcol. "Az emberek felületesek. Megtiszteltetés volt számomra, hogy megverhettem a Ferrarit, hiszen fantasztikus csapat. De a Forma-1 nemzetközi. Egy francia vezeti a Ferrarit, egy olasz pedig a Renault-t."

"Volt egy pont, mikor azt hittük, a Ferrari megnyeri a bajnokságot. Nem volt egyszerű a helyzetünk, hiszen rá kellett döbbennünk, az egész rendszer ellenünk dolgozik. Egyszerre szeretem és gyűlölöm Olaszországot. Büszke vagyok arra, hogy olasz vagyok, de sokkal jobban szeretném, ha a nemzetem jobban szeretne."

Ami a jövőt illeti, Briatore biztos benne, hogy továbbra is élcsapat marad a Renault.

"Szeretem a kihívásokat, azonban jobban szeretem, mikor középszerű csapatoknál vagyok" - mondta. "Jobban élvezem. Sokkal nagyobb szám élcsapatok ellen nyerni, mert ez feldühíti őket."