A Ferrari már nem okolja Fisichellát

Vágólapra másolva!
A Ferrari és a Renault vezetősége is egyetért abban, hogy Fisichella nem szándékosan ütközött Schumacherrel a Brazil Nagydíjon, kettejük ütközése egyszerű versenybalesetnek tekinthető.
Vágólapra másolva!

Schumacher számára már az időmérő edzés is borzalmasan végződött, ugyanis egy technikai probléma miatt nem tudott részt venni az utolsó körben, így csak a tizedik helyre kvalifikálta magát a szombat délutáni tréningen.

A német versenyző remekül kapta el a rajtot a versenyen, ám miközben megpróbálta megelőzni Fisichellát, bal hátsó kereke hozzáért a Renault első vezetőszárnyához, és defektet kapott, mely miatt visszacsúszott az utolsó helyre.

Ha nincs az ütközés, a Ferrari nagy valószínűséggel kettős győzelmet arathatott volna, azonban egyik csapat sem gondolja azt, hogy Fisichella szándékosan ütötte ki Schumachert, hogy ezzel segítsen a Renault-nak megszerezni mindkét bajnoki címet.

"Fisichella normálisan védte pozícióját" - mondta a Renault ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore. "Nem szokatlan, hogy ilyen esetben hasonló dolgok történnek. Végül aztán Michael szárnyra kapott, így tehát ezzel nincsen semmi probléma."

A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn, aki a futamot követő interjújában egyértelműen Fisichellát hibáztatta az ütközés miatt, egy nappal később másképpen nyilatkozott az újságíróknak.

"Nos, szerencsétlenek voltunk. Nem hiszem, hogy szándékos esetről lenne szó, azonban szerencsétlen incidens volt, és bíztam benne, hogy elkerüljük az ilyen manővereket" - tette hozzá a brit szakember, aki nagy valószínűséggel az idény végén ideiglenesen visszavonul.